Начало Други България с рекорден успех на Световното в Родос


0

България с рекорден успех на Световното в РодосБългария с рекорден успех на Световното в Родос


0

След силните резултати на българското таекуондо на завършилия миналата седмица силен международен турнир в Атина за „Купата на Президента“, успехите продължават и на световно ниво. С уникална церемония, която до този момент не е правена на гръцкия остров Родос се бе открито първото плажно Световно първенство по пумсе за мъже и жени. Официалното откриване се проведе в крепост от средновековието, а специален гост бе Губернатора на южна Гърция, както и много чужди политически и спортни фигури.

В първия ден от Световното първенство България успя да запише сериозен успех, какъвто не е имала до този момент. Христо Върбанов се класира на пето място в своята възрастова група, а Симеон Попов е девети.

Председателят на БФТ – WTF Слави Бинев присъства на открването, като същевременно проведе няколко важни срещи с Президента на WTF д-р Чо и шефът на европейския таекуондо съюз г-н Сакис Прагалус. Двамата бяха специални гости и на завършилото миналия месец в София Европейско първенство.

Утре и понеделник отново на остров Родос ще се проведе и Европейско първенство по пумсе. Целта на организаторите е да превърне тaзи бъдещa олимпийски дисциплина в едно мащабно събитие.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.