Начало Други Боен Клуб Левски София с пореден златен медал на международен форум
0

Боен Клуб Левски София с пореден златен медал на международен форум

Боен Клуб Левски София с пореден златен медал на международен форум
0

Боен Клуб Левски София с пореден златен медал на международен форум. Рим Оупън и тази година събра топ състезатели от цял свят във Вечния град. Първият ден на ежегодния елитен турнир по бразилско жиу-житсу беше повече от успешен за българските бойци от Боен Клуб Левски София.

За „сините“ състезанието откри най-лекият и най- младият представител на отбора – Борис Тонев. В една от най-масовите категории, до 70кг. , сини колани, 20-годишният Борис стигна до четвърт-финалите на турнира след победи над представители от Испания и Сърбия.

За съжаление, младокът остана на крачка от медалите при мъжете, след като загуби с 2 точки разлика четвърт-финалната си среща. Доминиращият родната сцена до 82кг. при сините колани, Димитър Орджанов, продължи състезанието за „сините“, но след като двубоят му достигна съдийско решение, реферите отсъдиха победата за опонента му.

Най-добрият резултат за Боен Клуб Левски София дойде в края на деня. В категория тежка, при лилавите колани, европейският шампион Стилиян Георгиев прегази конкуренцията си и грабна за пореден път златото. Българинът не остави никакво съмнение кой е най-добрият в категорията, като приключи всеки един от опонентите си за по-малко от две минути.

„Сините“ бойци благодарят за подкрепата, оказана им по време на подготовката и изминалия ден, на цялата Левскарска общност и Тудор Михаита, главният треньор на Абсолюто БЖЖ. Състезанието за Левскарите ще закрие треньорът на отбора – Константин Николов ще премери сили с кафявите колани днес, около 20 ч. българско време.