Начало Други Даниел Иванов завърши втори за Купата на Императора!

Даниел Иванов завърши втори за Купата на Императора!

Даниел Иванов завърши втори за Купата на Императора!
0

Най-добрият български сумист в момента Даниел Иванов-Аоияма завърши на второ място на Големия мартенски турнир „Хару Башо“.

Надпреварата за Купата на Императора се провежда в японската столица Токио.

За втори път в историята българин постига нещо подобно в меката на сумо борбите.

Канарата от Елхово с ранг „меагашира-12“ победи спечели в последния кръг с техниката „хатакикоми “ срещу „комосуби“ Такаясу. Така той завършва втори с баланс 11-4, а „Секиваке“ Терунофуджи триумфира с титлата.

В надпреварата поради контузии не участват двамата велики шампиони – „йокодзуна“ Хакухо и „йокодзуна“ Какурю.

Това обаче няма как да омаловажи постижението на Даниел Иванов, който започва да се доближава до завета, оставен от Калоян Махлянов-Котоошу.

През 2008 година великотърновецът стана първият носител на Купата на Императора от Европа. Така той записа името си със „златни“ букви в историята и добри огромна популярност в Япония.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.