Начало Други Енхо прекъсна победната серия на Аоияма (ВИДЕО)

Енхо прекъсна победната серия на Аоияма (ВИДЕО)

Енхо прекъсна победната серия на Аоияма (ВИДЕО)
0

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа шеста загуба на последния за годината голем турнир – „Кюшу Башо“, който се провежда не в град Фукуока, а в японската столица Токио, заради пандемията от коронавирус.

В схватка от 9-ия кръг „маегашира-8“ Аоияма падна от „меагашира-11“ Енхо чрез хватката „йорикири“. Това беше първи успех за Енхо в надпреварата след 8 поредни загуби. 169-сантиметровият Енхо прекъсна и победната серия на Аоияма (3 поредни успеха).

Изненади станаха на върха след като досегашният лидер „озеки“ Такакеишо падна от „меагашира-4“ Тобизару, от което се възползва „меагашира-17“ Шиманоуми и „меагашира-6“ Такарафуджи. Тримата вече са водачи в надпреварата – с по 8 победи и 1 загуба.

В надпреварата не участват двамата велики шампиони – „йокозуна“ Хакухо и „йокозуна“ Какурю.

В следващия кръг, който ще се проведе утре,  Даниел Иванов-Аоияма ще се изправи срещу „меагашира-12“ Кайсей, който има четири успеха и пет поражения до момента в турнира.

Японското правителство разреши турнирът да се играе пред публика, макар и с известни ограничения. Допускат се 2500 души, което е приблизително 25% от капацитета на залата в Токио.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.