Начало Други Федерацията по Джудо връчи премии на стойност 8000 лева

Федерацията по Джудо връчи премии на стойност 8000 лева

Федерацията по Джудо връчи премии на стойност 8000 лева
0

Премии в размер на 8000 лева бяха връчени от ръководството на Българска федерация по Джудо на родни  млади таланти. Церемонията се проведе в Пресклуб „България“, а председателят на централата д-р Румен Стоилов премира национали за представянето им на Европейското първенство за кадети и на Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку.

Най-висока премия получи Анастасия Балабан, която завоюва на два пъти сребро – на Европейското първенство за кадети и на Европейския младежки олимпийски фестивал. 16-годишната ни джудистка бе наградена с 4000 лева. Нейният баща и треньор на кадетките ни – Василий Балабан, взе 2500 лв. Бронзовата медалистка от Европейския шампионат за кадети Лидия Брънчева също получи премия от 1500 лв.

„Младите спортисти са нашето бъдеще. Затова обръщаме особено голямо внимание на тяхната подготовка. Стараем се да им осигуряваме всичко необходимо за пълноценни тренировки, лагери и възстановяване. Най-талантливите вече постигат първите добри резултати“, заяви Румен Стоилов.

Снимки: LAP.BG

Следващото първенство, което предстои е Европейският шампионат в по-горната възрастова група – при юношите и девойките, но там ще участват и кадетите ни, за да трупат опит. В края на месец септември има и Световното първенство за кадети в Казахстан.