Начало Други Габрово ще прави зала за бойни спортове

Габрово ще прави зала за бойни спортове

Габрово ще прави зала за бойни спортове
0

Общината ще кандидатства по програмата „Красива България“ за този проект.

Габрово ще се сдобие с нови зали за тенис на маса и за бойни спортове. Това съобщи Миглена Въгленова, главен експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета за gabrovonews.bg. Теренът, на който ще бъдат разположени е подпокривно пространство в спортното хале на СК „Христо Ботев“ като целта е то да бъде преутроено.

Общинският съвет подкрепи единодушно предложението на последното си заседание. Планираният общ бюджет за обекта е 215 990 лв. От тези средства приносът на Община Габрово е 109 075 лв. Срокът за изпълнение е в рамките на 2020 г.

Подпокривното пространство на халето (605,5 м2) ще бъде разделено на две зали – за тенис на маса и за бойни спортове, както и част за обща физическа подготовка като до този момент то не се ползва.

В новите тренировъчни зали и обслужващи помещения ще могат едновременно да пребивават не повече от 30 души заедно. Очакванията са ползвателите да бъдат около 25 000 годишно при средно 100 човека на ден.

В момента базата се ползва от спортни клубове по акробатика, гимнастика, бокс, джудо, лека атлетика, спортна стрелба, тенис на маса и корт, футбол.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.