Начало ГОРЕЩО Кой е по-добър в бойните спортове: Жан-Клод Ван Дам или Стивън Сегал?

Кой е по-добър в бойните спортове: Жан-Клод Ван Дам или Стивън Сегал?

Кой е по-добър в бойните спортове: Жан-Клод Ван Дам или Стивън Сегал?
0

80-те години са ни дали много високотестостеронни екшъни. Това десетилетие ни даде „Рамбо“, „Терминатор“, „Умирай трудно“ и „Смъртоносно оръжие“, наред с легендарното мачо излъчване на Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун, Брус Уилис, Мел Гибсън, Жан-Клод Ван Дам и Стивън Сегал.

На гребена на вълната са Шварценегер и Сталоун с техния задочен спор кой е по-голямата екшън звезда.

Зад гърба им обаче тогава дишат други две звезди, майстори на бойните изкуства, които дълги години имат свой конфликт помежду си.

Към средата на 90-те Сивън Сегал и Жан-Клод Ван Дам са на върха на славата с немалко успешни филми.

Двамата без съмнение са сред най-известните майстори на бойни изкуства в Холивуд, а това логично поражда и закачки в публичното пространство кой е по-добър, пише telegraph.bg.

В много свои изяви по телевизията Сегал редовно оспорва актьорските качества на своя колега наред с неговия потенциал като боец.

Например в едно свое интервю той дори изразява съмнения, че Ван Дам е бил шампион по карате и кикбокс преди да стане актьор.

Мисля, че е въпрос на гледна точка дали Ван Дам е бил шампион някъде„, казва Сегал в интервю от началото на 90-те.

Вижте, не искам да се заяждам. Пожелавам всичко най-хубаво на човека, но има много хора, които смятат, че това не е вярно„, допълва той.

Един от тях е 11-кратният световен шампион по кикбокс Дон Уилсън, който предизвиква на спаринг белгийския актьор. Ван Дам обаче така и не приема хвърлената ръкавица.

Това не означава, че е пропуснал коментарите на Сегал, който често пъти говори с огромно самочувствие за себе си и крайно неуважително за други колеги актьори като Майкъл Джей Уайт или Чък Норис.

Майсторът по айкидо е известен и с доста арогантното си и непрофесионално поведение към екипите, с които работи, най-вече с каскадьорите и дубльорите.

Майкъл Джей Уайт, участвал в няколко филма заедно със Сегал, също потвърждава, че майсторът на айкидо често пъти удря каскадьорите при сцени с бой и изобщо не се опитва да ги пази.

В същото време Сегал обича да изтъква себе си и да се закача най-вече с Ван Дам, когато има възможност.

Двамата никога не успяват да попаднат заедно в един филм, но пък са близо до решаване на спора помежду си по време на едно парти.

През 2008 г. самият Силвестър Сталоун разкрива за момент, когато Ван Дам и Сегал се засичат на събиране в неговото имение

„Бяхме на парти в дома ми в Маями през 1997 г.“, разказва в интервю за британското списание FHM.

На Ван Дам му беше писнало да слуша как Сегал може да му срита задника, така че му предложи да се разберат навън в градината ми. Сегал се извини и си тръгна. Само че Ван Дам, който беше побеснял, го проследи до един бар и го предизвика отново.

По думите на Сталоун бой така и не се е състоял, но за сметка на това е уверен кой е щял да надделее.

Ван Дам беше твърде силен и Сегал не искаше да се стига до бой„, уточни Слай.