Начало Други Кристиян Дойчев спечели голямата награда Спортист на годината на „Златен пояс“

Кристиян Дойчев спечели голямата награда Спортист на годината на „Златен пояс“

Кристиян Дойчев спечели голямата награда Спортист на годината на „Златен пояс“
0

Кристиян Дойчев бе избран за „Най-добър спортист при мъжете“ за 2019-та от Националната асоциация на бойните спортове в България. Той заслужи приза „Златен пояс“, след като завоюва сребро от Световното първенство по карате киокушин в Казахстан, европейската титла от Португалия, като спечели и шампионския пояс в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, Австралия,. Бляскавата и елегантна церемония се проведе на 15 декември в Sofia Event Center и награди най-добрите и заслужилите спортисти и треньори през годината.

Дойчев беше отличен с два приза от годишните награди Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове.Той бе избран за номер 1 и от Българската Карате Киокушин Федерация.

Всяка федерация отличи своите фаворити, а в каретото при дамите Ия Костова си заслужи отличието. За най-добър треньор беше избран Живко Андреев.

Наградите бяха връчени от шихан Асен Асенов, който е член на Управителния съвет на БККФ. Бляскавата церемония беше запечатана с обща снимка на всички победители в „Златен пояс“, а най-добрите от федерацията по киокушин овековечиха тържествената вечер с обща снимка с председателя на Националната асоциация на бойните спортове шихан Иво Каменов.

23-годишната ни каратека Кристиян Дойчев изпраща най-успешната си година с много успехи при мъжете. През 2019-та той стана Европейски шампион по киокушин от Португалия и спечели шампионския пояс в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, Австралия, където победи в двубой по правилата на професионалния киокушин с единодушно съдийско решение срещу представителя на домакините и местен шампион Хамид Занди.

„Искам да благодаря на Националната асоциация на бойните спортове и на Българската Карате Киокушин Федерация за това събитие. Радвам се, че трудът ми бива възнаграден. За пореден път доказахме, че българските бойци са на световно ниво“, заяви Дойчев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.