Начало Други Малко не достигна на родните джудисти в първия ден на Европейската купа в София
0

Малко не достигна на родните джудисти в първия ден на Европейската купа в София

Малко не достигна на родните джудисти в първия ден на Европейската купа в София
0

Единствено Валентин Алипиев ( 60кг) от българските състезатели достигна до полуфинал на провеждащата се в момента Европейска отворена купа за мъже по джудо в София. Пред близо 600 души публика Алипиев постигна две поредни победи с ипон над Милош Софиане ( Франция) и Алон Ахарон
(Израел), но за място на финала беше спрян от Тофик Мамадов (Азербайджан), който по-късно триумфира със златото. В спор за бронза Алипиев беше надигран от Лука Махадзе ( Франция) и българинът остана на крайното пето място в категорията.

Травма още в първата среща спря от участие една от надеждите ни за медал в категория 66 кг. Янислав Герчев. Талантът получи спазъм в корема и се наложи да бъде изнесен на носилка, а след това закаран и в болница.

Загуби в първите си срещи днес записаха при 60-килограмовите Борислав Янаков, Димитър Стоянов и Горан Козарев. В категория 66 кг. Божидар Темелков, Румен Радев, Християн Христозов паднаха в елиминациите. Приятно впечатление направи Марк Христов в тази категория, който  е на 17 години и притежава огромен потенциал. Христов, подкпепян силно от трибуните, победи Даниел Перес от Испания, но в следващата среща отстъпи трудно над опитния Тарлан Каримов ( Азербайджан) с едно вазари.

Теодор Табашки, Явор Михайлов, Добромир Калистерски , Кирил Борисов и Георги Граматиков напуснаха турнира след загуби в квалификациите в кат. 73 кг.

Утре от 10:00 часа започват елиминациите и репешажите в категориите : 81,90, 100 и +100 кг.

Българското участие :

Кат. 90 кг- Ивайло Иванов, Марко Новков, Костадин Цветанов, Алекс Василев

Кат. до 100 кг- Даниел Дичев, Борис Георгиев

Кат. над 100 кг- Веселин Иванов, Ивайло Димитров

В шампионата участват 244 джудисти от 29 държави. Като сред тях освен от Европа има състезатели от Нова Зеландия, Канада, ОАЕ и Гамбия.

/снимка: sportal.bg

тагове: