Начало Други Мултиевропейското по таекуондо в София чупи рекорди

Мултиевропейското по таекуондо в София чупи рекорди

Мултиевропейското по таекуондо в София чупи рекорди
0

Следващата седмица от 21 до 24 март, София ще е домакин на второто издание на Мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо.

То ще счупи всякакви рекорди по брой участници, като над 2000 са записаните състезатели, от над 50 държави, сред които има много олимпийски и световни шампиони. Това превръща надпреварата в най-мащабното събитие по брой състезатели едновременно.

Макар да се провежда за втора година (миналата година то се състоя в Пловдив), първенството е грабнало вече вниманието и интереса на световния елит в таекуондото. За първи път ще видим братска прегръдка между двете федерации WT и ITF, което е знак на подаване на ръка, не само в България, но и в световен мащаб.

С тази огромна бройка на състезатели, Мултиевропейското първенство влиза в ТОП 3 на състезанията, които се провеждат в Европа и номер 4 в света. Пред него са само „Turkish Open“ и „Presidents Cup“, а в световен мащаб е US OPEN, което е номер едно.

Първенството ще се проведе в столичната „Асикс Арена“, а на откриването ще присъстват министърът на спорта Красен Кралев, председателката на БОК Стефка Костадинова, Президентът на WTE Сакис Прагалос, шефът на родната федерация и председател на ETU Слави Бинев, както и много други министри, депутати и шампиони на България в различни спортове.

Мултиевропейското първенство включва участие на деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21г., мъже и жени. Освен традиционната дисциплина Спаринг, ще има и надревара в Пумсе (форма), както и брейкинг тест (силов и демонстративен тест).

Следващата година освен тези дисциплини, ще бъдат включени още мастърс (ветерани) и пара, което означава, че може да се превърне в номер едно в света, по брой участници.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.