Начало Други Националите ни по таекуон-до се завърнаха у дома
0

Националите ни по таекуон-до се завърнаха у дома

Националите ни по таекуон-до се завърнаха у дома
0

България завърши с 38 медала от приключилото Европейско първенство по Таекуон-до ITF в Солун, Гърция и главният треньор на тима Тодор Козладеров остана доволен от представянето на нашите. Той все пак добави, че е очаквал малко повече от мъжете и жените.

“Като цяло винаги казвам, че има какво да се желае. Представянето на юношите и децата беше добро, за сметка на това на мъжете и жените. Но пък имаше фактори, които повлияха на цялото представяне. Психическата подготовка явно ни куца. Повечето състезатели се качиха от юноши в мъже тази година и може би това им повлия малко да си повярват да се представят по-добре”, заяви Козладеров.

“Имаше и съдийски отсъждания, които не бяха само срещу нашите състезатели, като цяло на състезанието. Но това пък ни амбицира да работим по-усърдно, за да не оставяме този фактор да се отразява на класиранията ни”, добави той.

На предишното първенство в Андрия, Италия българите извоюваха 34 медала, от които 10 златни. Сега в Солун европейските ни шампиони бяха 8. “Почти същото е представянето ни, но в предишните години имахме повече титли при по-големите. Те са по-ценните за нас, защото на базата на отличията на мъжете и жените ни зависи финансирането за следващата година”, коментира още треньорът на България.

Той и целият екип на националния ни отбор вече обмислят плановете за догодина, когато предстоят Европейското първенство в Ливърпул, Англия и Световното в Северна Корея.

“Надявам се да се подготвим нормално, да няма проблем с финансирането, да можем да отидем голям отбор на Европейското, което ще е проверка преди световното. Живи и здрави да са децата, да са концентрирани около тренировъчния процес. Всички очакват добро представяне, но нека са живи и здрави и да покажат на какво са способни”, добави Козладеров.

През септември предстои Световното първенство за девойки и юноши, което ще се проведе в Андрия, Италия. Тимът ще се събере на лагер на Черно море през юли, който ще продължи близо месец – до началото на първенството.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.