Начало Други Националният ни отбор по таекуон-до пристигна на Европейското в Гърция
0

Националният ни отбор по таекуон-до пристигна на Европейското в Гърция

Националният ни отбор по таекуон-до пристигна на Европейското в Гърция
0

Националният ни отбор по таекуон-до ITF вече е Солун за започващото утре Европейско първенство за всички възрасти. България е с един от най-големите тимове в турнира, като в Гърция пристигнаха 64 състезатели, а цялата група е 82-ма души. Водач на делегацията е президентът на федерацията Марио Богданов. Участие в турнира ще вземат и четирима български съдии.

Българската група пристигна в Солун малко преди обед и след като се настаниха в хотела, състезателите минаха кантар. Голямата цел пред отбора е да подобри представянето си от предишното Европейско първенство, както и да заеме призово място в отборното класиране. В последните години хегемон е руският тим, който е и най-голям по численост.

“Искаме да запазим досегашните си класирания, като в последните години сме неизменно в тройката. Сменяме 2-3-то място с тимовете на Украйна и Чехия. Русия почти винаги е на първо място, с тях трудно можем да се преборим. Сигурен съм, че ще донесем много медали, но ние станахме капризни в последните години и ценим най-много златните. Надявам се момчетата и момичетата в отбора да са добре подготвени”, заяви Марио Богданов.

България приключи предишното Европейско първенство по таекуон-до ITF в Андрия, Италия преди година с 33 медала, 10 от които златни. В последните години първенствата на Стария континент бяха обединени на едно и така това в Солун ще бъде 31-во Европейско за мъже и жени, 22-ро за юноши и девойки, 8-мо за ветерани и 6-то за деца. Участие в Солун ще вземат 780 състезатели от 31 страни.