Начало Други Предателство! Екстрадират героя Михаил Цонков в Турция за съд!
0

Предателство! Екстрадират героя Михаил Цонков в Турция за съд!

Предателство! Екстрадират героя Михаил Цонков в Турция за съд!
0

Бившият граничен полицай Михаил Цонков е заплашен от екстрадиране в Турция. В южната ни съседка срещу почетния гражданин на Бургас се готви процес за това, че е изпълнил служебния си дълг и през 2008 г. защити границата ни от бракониери.

Преди минути Михаил Цонков се яви в Бургаския окръжен съд, където му бе връчена призовка. Според нея на 21 март Цонков трябва да бъде изправен пред Тежкия наказателен съд в Къркларели. Той е призован заедно със своите двама колеги – Живко Петков и Николай Тошков. Интересното е, че призовката е и срещу Районна прокуратура – Бургас, пише „Флагман“.

„Шокиран съм. Нямам думи. Не знам какво да кажа. Искам първо да се видя с адвоката си, преди да коментирам каквото и да било“, заяви Михаил Цонков на излизане от Съдебната палата в Бургас.

Припомняме, че на 17 април 2008 г. при сблъсък с турски бракониери на калкан, нарушили морската ни граница, от служебното оръжие на граничен полицай Михаил Цонков е произведен изстрел, причинил смъртта на единия от рибарите. Цонков и двама негови колеги са имали заповед да задържат чуждата гемия. При опит да спрат плавателния съд обаче, тримата срещнали яростна съпротива от страна на турците. Те не се подчинили и на заповедта да спрат, произнесена на три езика. Вместо това бракониерите опитали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Започнал ръкопашен бой, при боричкането един от турците се опитал да избие пистолета от ръката на Цонков. Двамата се оплели в мрежите и при падането им служебният „Скорпион“ гръмнал само веднъж. Изстрелът обаче се оказал фатален за Ерджан Ялчън, който почина на път за бургаската болница.

Вместо да подкрепи смелия граничния полицай, бившето правителство на тройната коалиция БСП- НДСВ- ДПС опита да го пожертва, за да угоди на Турция. Военна прокуратура повдига обвинение срещу Михаил Цонков в „причиняване на смърт по непредпазливост“ и за него и семейството му започва истинско ходене по мъките. Делото е връщано два пъти, проведени са два следствени експеримента край Царево, които изясниха как точно се е стигнало до фаталния изстрел.

Междувременно започва мащабна кампания в подкрепа на Михаил Цонков. Най-последователна в негова защита е телевизия СКАТ и в частност лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

До щастлива развръзка се стига едва на 26-ти ноември 2009 г. Тогава, въпреки опитите за вмешателство в съдебната ни система от страна на Анкара, Военно-апелативният съд отменя определението на Сливенски военен съд и отхвърля постановлението на прокуратурата за прекратяване на наказателното производство, обявено още в края на 2008 г.

Явно близо 9 години по-късно Турция отново се опитва да съживи случая и посяга към един истински българин, който е рискувал собствения си живот, за да защити границата ни.

„Един от малкото хора в България, за които съм готов и ще обявя ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, и определено ще раздам правосъдие каквото сметна за справедливо на всички замесени в тази помия!!!“, написа един от най-изявените български ММА бойци Георги Стоянов.

„“Няма Такава държава“ пееше Слави. Днес за пореден път се доказа, че е така! Граничар, приятел, родител, изпълни войнския си дълг, оправдан без право на обжалване от ВАС, е викан в Турция, за да му бъде предявено обвинение. Наказание – доживотен в турски затвор. Кой съдия резолира искането на турския съд? С право можем да го наречем ПРЕДАТЕЛ! Ще извадим имету му и ще го направим публично. За да гледа вечер децата и внуците си и да им обяснява как той е потомък на Левски. За такава несправедливост очакваното е ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ!“, пък бе коментарът на известния съдия и мениджър Пламен Петров-Легендата.

Boec.bg застава твърдо зад Михаил Цонков и се обявява в негова подкрепа! Зад достойния българин са много родни ММА бойци и деятели. Цонков е истински горд българин, мъжкар и човек на място, който заслужава подкрепа и защита от цялата ни страна!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.