Начало Други Първи българин с място в Залата на славата по таекуондо

Първи българин с място в Залата на славата по таекуондо

Първи българин с място в Залата на славата по таекуондо
0

Исторически момент за български бойни спортове и изкуства. Наш боец влезе в „Залата на славата“ на световното таекуондо. Славчо Рачев е първият нашенец удостоен с тази чест.

Рачев е многократен шампион по таекундо на България, както и медалист от световни и европейски първенство. Притежава 6-ти дан по Таекуондо WTF, 1-ви дан ITF и 1-ви дан Карате До. Майстор Рачев преминава през всички фази в таекуондо – през състезател и шампион, клубен и национален треньор, ръководител във федерацията и се стигне до два момента от живота му, с който той много се гордее. През 2008 година открива собствен клуб в родния Разлог – „Чо Елит“, а точно десет години по-късно отваря школа и на американска земя – в Ню Йорк.

Цялото предаване „BOEC.BG“ от 25.08.2019 г. (ВИДЕО)

„Основната причина, която е повлияло за влизането ми в „Залата на славата“, освен биографията ми, е че развивам това бойно изкуство на два континента. Допринесъл съм за социалното значение на таекуондо в България и в Манхатън“ – посочи пред boec.BG Майстор Рачев.

Рачев е бил уведомен за признанието с официално писмо от Джерард Робинс (9-ти дан), който е основател и директор на „Залата на славата“ по таекуондо. Очаква се в най-скоро време да има официална церемония, на която българинът да получи своя сертификат.