Начало Други Само фенове на домакините ще гледат Игрите в Токио

Само фенове на домакините ще гледат Игрите в Токио

Само фенове на домакините ще гледат Игрите в Токио
0

Чуждестранни фенове няма да бъдат допускани до Олимпийските игри в Токио.

Пандемията от COVID-19 налага тези мерки и така представителите ни в бойните спортове ще трябва да разчитат на подкрепата ни единствено от малките екрани.

„Трябва да избегнем ситуация, в която заради струпването на много чужденци Токио пламне“, споделя президентът на организационния комитет Сейко Хашимото.

Игрите ще привлекат най-добрите 11 хиляди атлети от цял свят, а към тях ще се присъединят 4 400 параолимпийци.

Към тази маса добавяме около 10 хиляди треньори, съдии, спонсори, представители на медиите и ВИП гости.

Несъмнено струпването на подобен брой хора по съораженията ще предизвика безпокойство сред домакините. Наскоро проучване посочи шокиращи данни – 80% от феновете в Япония се страхуват от провеждането на Летните олимпийски игри и не ги желаят.

„Надяваме се колкото се може повече спортисти да се ваксинират преди да дойдат“, отбеляза Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.