Начало Други Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана

Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана

Шампионка по джу джицу учи момичета на самоотбрана
0

Златната медалистка по джу джицу от Панамериканските игри през 2016 г. Джема Шийън учи момичета и жени на самоотбрана.

Програмата на канадката, записала 5 победи и 1 загуба като ММА-боец, се казва „Момичета, които се бият“ и е втори шанс за самата нея. Джема, известна като Смаш, е считана за една от бъдещите звезди на UFC преди да претърпи сътресение на мозъка преди няколко години. Това я кара да преосмисли плановете си, особено след като е видяла отблизо как дългогодишна нейна приятелка и спаринг партньор се справя със сериозна травма на главата. Така се ражда идеята безкрайните часове, прекарани в тренировки по джу джицу, борба и кикбокс, да бъдат оползотворени като се трансформират в уроци по самоотбрана за момичета и жени.

Снимка: Ernest Doroszuk/Toronto Sun/Postmedia

Шийън основава „Момичета, които се бият“ в началото на 2018 г., като предлага еднодневни уъркшопи по самозащита, базирана на техники от ММА, както и седмични класове за тези, които искат да продължат развитието си в смесените бойни изкуства.

„Уъркшопите са изцяло за самозащита, показвам им как да се пазят от захвати, удари и сваляния на земята. Изглеждам като обикновено момиче, но дошлите на курса виждат, че съм и добър боец. И момичетата виждат, че и те могат да са такива. Все още съм достатъчно млада, за да могат да видят себе си в мен“, каза 24-годишната канадка.

Снимка: Ernest Doroszuk/Toronto Sun/Postmedia

Тя разказа и с какво тренировките могат да са полезни на момичетата от курса.

„Има толкова много ползи от тренирането на бойни изкуства, неща, които не можеш да научиш в традиционното образование. Като психическа устойчивост, да нямаш проблем със загубите, упоритост и дисциплина, все неща, които са важни в живота. В истинския свят хората не се интересуват от чувствата ти. Имаш два избора – или да направиш нещо, или да не правиш нищо. Не можеш да сложиш хаштаг „обичай себе си“ на снимка и изведнъж да се почувстваш щастлив, не става така“.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.