Начало Други Светкавичен нокаут за Кубрат Пулев срещу Франк Мир

Светкавичен нокаут за Кубрат Пулев срещу Франк Мир

Светкавичен нокаут за Кубрат Пулев срещу Франк Мир
0

Успешен дебют за Кубрат Пулев в новия боен спорт  трайад комбат (Triad Combat). Най-добрият български боксьор при професионалистите се изправи рано тази сутрин българско време срещу двукратният UFC световен шампион в тежка категория Франк Мир. Битката им бе главно събитие на галата, която се проведе в залата на бейзболния отбор „Тексас Рейндъжърс“ в Арлингтън, САЩ. 

Кобрата се впусна в ново предизвикателство – боен спорт, чийто правила включват елементи от бокса и ММА в триъгълен ринг. Регламентът включваме 9 рунда по 2 минути.

Българинът се справи отлично и не остави на зрителите много време, за да се запознаят с този спорт. Точно един рунд бе необходим на Пулев, за да приключи именития си опонент.

Как се разви срещата?

Трикратният претендент за световната титла по бокс в тежката категория Кубрат Пулев опита да вкара още в самото начало от правите си удари, а Мир потърси мигновенно клинча, който е разрешен в правилника. Американецът пробва да вкара няколко ъперкъти на Кобрата, който от своя страна бързо се усети и също заложи на удари от близка дистанция. Реферът се намеси и раздели двамата бойци, след което последва агресивна атака от страна на българина и успешно пласиране на ляв-десен.

Мир започна да се отръпва, а Пулев натисна и го държеше близо до въжетата. Съперникът му не изглеждаше много стабилен и Пулев се възползва да го разклати още повече с мощен десен прав. Кобрата продължи да води играта и 15 секунди по-късно довърши Мир със силно ляво кроше. Американският ММА боец вече сериозно се клатеше и видимо не можеше да стои стабилен на краката си. Реферът изчака няколко секунди и в 1:59 от първия рунд прекрати срещата.

Така Кубрат Пулев спечели с нокаут дебютния си мач в трайад комбат.

Снимки: Triller Fight Club