Начало Други Япония доминира на Световното първенство по джудо

Япония доминира на Световното първенство по джудо

Япония доминира на Световното първенство по джудо
0

Поредно Световно първенство по джудо и поредна доминация на Япония. Тази новина едва ли изненадва хората, които следят отблизо този боен спорт.

Джудистите от Страната на изгряващото слънце отново бяха над конкуренцията си през изминалата седмица, в която се проведе Световното за мъже и жени. Състезанието бе генерална репетиция за предстоящите Олимпийски игри, които ще се проведат именно в родината на джудото – Япония.

Въпреки че японските джудисти бяха наречени „Б“ отбор заради липсата на най-големите им имена, това не попречи на азиатците отново да се поздравят с най-много медали то всички. При мъжете японците грабнаха два златни и един бронзов медал, а жените разгромиха конкуренцията с 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзовo отличиe.

На второ място в генералното класиране по медали завърши Франция (един златен, два сребърни и един бронз), а Руската Джудо Федерация остана на 5-та позиция (един златен, един сребърен и един бронз).

Титлата при отборния шампионат, която се разигра в последния ден от надпреварата, също отиде в ръцете на Япония. На финала те победиха Франция с 4:0 и защитиха титлата си от 2019-та. С бронзовите отличия се накичиха Узбекистан и Бразилия.