Начало Други Зам.-министър Стоян Андонов откри таекуондо турнирa Sofia Open 2019

Зам.-министър Стоян Андонов откри таекуондо турнирa Sofia Open 2019

Зам.-министър Стоян Андонов откри таекуондо турнирa Sofia Open 2019
0

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри шестия международен таекуондо турнир Sofia Open 2019, който се провежда на 20-21 април в столичната зала „Асикс Арена“.

В състезанието участват над 1000 таекуондисти от 50 държави.

От тях над 800 са участниците в елитния турнир G1, който дава ранкинг точки за класиране на състезателите в Световната и Олимпийската ранглисти. Останалите спортисти ще мерят сили в турнира за аматьори, който също е част от събитието в София.

„За мен е удоволствие да присъствам на този престижен турнир. Поздравявам организаторите за тяхната работа, защото състезания като Sofia Open дават възможност на младите таекуондисти да се докоснат до най-добрите в този спорт и да черпят опит от тях“, заяви Стоян Андонов и пожела успех на участниците.

Турнирът се организира от Българската федерация по таекуондо – олимпийска версия и таекуондо клуб „Рамус“ и е последното голямо събитие в този спорт преди Световното първенство, което ще се проведе в средата на месец май в Манчестър, Великобритания.

В официалната церемония по откриването присъстваха още председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, неговите заместници Христо Георгиев и Димитър Михайлов, който е и главен организатор на турнира, мастър Парк Санг Хюн, представител на Световната таекуондо централа Кукиуон, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и бившият председател на федерацията по таекуондо доц. Росен Михайлов.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.