Начало Самбо и бойно самбо Самбистът Георги Огнянов трогна осемгодишно болно момиче с рядко срещан жест

Самбистът Георги Огнянов трогна осемгодишно болно момиче с рядко срещан жест

Самбистът Георги Огнянов трогна осемгодишно болно момиче с рядко срещан жест
0

Бившият национален състезател по самбо Георги Огнянов, който преди няколко години получи изключително тежка травма в Прага (Чехия) по време световно студентско първенство, защитавайки името на България, показа какво е това човещина.

Спортист, който все още не се е възстановил, се отказа от дарение на стойност 450 лева, пожелавайки парите да бъдат дадени на 8-годишната Ивайла Немигенчева от Панагюрище, която също се нуждае от лечение.

Днес, точно на именния си ден младото момиче получи събраните на Богоявление 900 лева от групата млади панагюрци, които се бориха вчера за кръста в река Луда Яна, извиха хоро в студените й води, развяха българското знаме и пяха песента за Райна Княгиня.

След молебена за здраве, който архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово благоговейнство протойерей Атанас Манолов отслужи за тях в църквата „Свето Въведение Богородично“, те обявиха, че събраните от тях средства ще бъдат дарени за лечението на самбиста Георги Огнянов и Ивайла Немигенчева.

Когато разбрал, Георги Огнянов казал, че се отказва от парите, предвидени за него, и ги дава на малката Ивайла, която в момента има по-остра нужда от тях.

Днес Илия Бояджиев, организатор на хорото в реката на Богоявление, е изпълнил волята на Георги Огнянов и е предоставил цялата сума на майката на Ивайла г-жа Лидия Немигенчева. В телефонен разговор тя сподели, че се е разплакала от великодушното решение на Георги, за чието лечение също са нужни средства.

Дарените 900 лева семейство Немигенчеви ще използва за пътуване на Ивайла до болницата в Турция в края на януари. Майката разказа, че лечението на дъщеричката й върви по схема. Съгласно нея, след приема на лекарствата, Ивайла ходи на изследвания на определени от лекарите дати. Последният престой в здравното заведение е бил в началото на декември 2015 година. Сега Ивайла се чувства добре, но й липсва училището. Затова всеки ден уроци вкъщи й предават учителки от ОУ „Проф.Марин Дринов“.

Дай, Боже, повече такива Човеци по пропитата от алчност и бездушие  земя!
Дълбок поклон пред златното сърце на Георги!
Постъпка е пример за много качества.
Едно е да дадеш, когато имаш възможност. Безценно е да дариш, когато ти самият се нуждаеш от помощ.