Начало Самбо и бойно самбо 3 факта за Световното по самбо, които трябва да знаете

3 факта за Световното по самбо, които трябва да знаете

3 факта за Световното по самбо, които трябва да знаете
0

Световното първенство по самбо ще се проведе в столицата на Румъния – Букурещ, от 9 до 11 ноември.

27 комплекта медали ще бъдат раздадени в 3 дисциплини: мъжко, женско и бойно самбо. Остават няколко дни до старта на шампионата. Представяме ви 3 факта, които трябва да знаете за Мондиала:

МАГИЧЕСКИ ЧИСЛА

В 80-та годишнина на самбото организаторите очакват точно 80 страни от цял свят да пратят свои представители на турнира. Около 750 самбисти са се запътили към Румъния, за да покажат кои са най-добрите на планетата. Паричните награди от Интернационалната федерация по самбо за призьорите са следните: 3000 долара за първо място, 2000 за второ и 1500 за трето. Общият награден фонд е 216 хиляди щатски долара.

ШОУ ПРОГРАМА

Домакините приготвят амбициозна програма за церемонията по откриването на Световното. Гостите в залата ще могат да се насладят на музикалната група „Carla’s Dreams“, която доби световна популярност с хита си „Sub Pielea Mea (#eroina)“. Очакват се много изненади за публиката и да бъдат обявени официални лица – гости на турнира.

ИЗЛЪЧВАНЕ

За пръв път в историята Мондиала ще бъде предаван на живо онлайн по Олимпийския канал. Споразумението беше подписано в Тайланд. Повече от 20 страни ще предават пряко срещите по националните си телевизии. Очаквайте повече подробности и новини около събитието на Boec.bg

Превод от sambo-fias.org

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.