Начало Самбо и бойно самбо 3 пети места за България на Световното по самбо за мъже и жени

3 пети места за България на Световното по самбо за мъже и жени

3 пети места за България на Световното по самбо за мъже и жени
0

И вторият ден от провеждащото се в Ташкент Световно първенство по самбо за мъже и жени не донесе медал за България.

Петима родни национали стъпиха на тепиха в съботния ден, като най-силно се представиха Ангел Ангелов (-71 кг) в спортното и Георги Кандов (-58 кг) и Веселин Иванов (-64 кг) в бойното самбо. Състезателят на СК Джудо и Самбо ЦСКА Ангел Ангелов победи украинец в първата си схватка, а след това доминира над румънец и германец.

Така той си осигури среща на полуфиналите срещу узбекистанеца Сарбон Ерназаров, но нашенецът отстъпи с 5:1 и не успя да се класира на финала. В директна битка за бронза, българинът се изправи срещу беларусин, но последва ново поражение за Ангел.

Единствената ни представителка при жените в събота бе Ваня Иванова (-65 кг), но тя записа поражение още в първия си мач срещу хърватка.

Другият ни самбист за днес – Иван Харков (-79 кг), също бе победен в първия си мач, губейки от таджикистанец.

В бойното самбо имахме двама представители. Георги Кандов (-58 кг) спечели служебно първата си среща, но след това отсъпи на молдовеца Сергей Шилов, който в последствие се окичи с бронз.

При 64-килограмовите Веселин Иванов записа две победи в първите си две срещи. Първо нашенецът отстрани представители на две африкански държави – Гвинея и Мароко, което му осигури 1/4-финален сблъсък. Там, за съжаление, Иванов допусна загуба от Адилбек Саисов от Казахстан и също остана в подножието на медалите.

Мондиалът продължава в неделя, а България ще има двама представители. Най-голямата ни надежда за медал е Мария Оряшкова (-80 кг), която ще гони рекордна седма световна титла в самбото. Освен нея, на тепиха ще се стъпи и Емил Незиров (-71 кг) в бойното самбо.