Изабел Христова: Знам, че тези дни ще слушам химна и нямам търпение! | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Самбо и бойно самбо Изабел Христова: Знам, че тези дни ще слушам химна и нямам търпение!

Изабел Христова: Знам, че тези дни ще слушам химна и нямам търпение!

Изабел Христова: Знам, че тези дни ще слушам химна и нямам търпение!
0

Имаме удоволствието да ви представим кратко интервю с една от големите надежди на българското самбо – Изабел Христова. Тя ще вземе участие на световното първенство по самбо в София, което стартира днес.

1. Как се чувстваш ден преди твоето начало на световното първенство по самбо в София?
Чувствам се добре, подготвена съм до колкото ми беше възможно. Малко напрегната заради това че за първи път участвам на световно първенство за жени и разбира се това че се боря пред собствената ни публика и толкова много близки приятели ще бъдат в ‘Арена Армеец‘, за да ме подкрепят.
2. Как премина подготовката ти?
Подготовката премина много добре с изключение на една контузия, която претърпях преди около 3 седмици по време на тренировка. Нещата вече се нормализираха и всичко е наред, готова съм да се боря!
3. Ти си една от най-младите състезателки в националния отбор. Какви други интереси имаш и имаш такива в друг спорт? Прави ни впечатление, че обръщаш внимание и на ММА? Дал ине можем да видим Изабел в клетката?
До момента бях насочила вниманието си изцяло към подготовката ми за световното първенство, но попринцип съм 12-ти клас и най-голямо внимание ще обърна на дипломирането ми. Напоследък отделям време и за малко ММА. Често еднообразието ме подтиска и имам нужда от нещо ново и по-различно от ежедневието. Всички бойни спортове ми представляват слабост, особено сега когато съм обградена от такива хора. За сега ММА-а за мен е просто супер начин за освобождаване от психическото натоварване и нищо по-сериозно.

4. Какво да очакваме от световното първенство по самбо в София?

Лично за себе си честно нямам никакви максимални очаквания. Реалистка съм. Но ви уверявам, че ще дам всичко от себе си, за да представя страната и да защитя очакванията към мен. Тук е момента да благодаря на всички, които ще го направят и са го правили винаги. Благодаря Ви!
5. Кой друг от нашият национален отбор смяташ, че има големи шансове да се окичи със златото и защо?

Както споменахме вече съм една от най-младите състезателки в отбора. Трудно ми е да давам прогнози, но до колкото съм опознала съотборниците си имам сериозни очаквания. Винаги има какво още да се желае по отношение на подготовката. Винаги има и недоволни, но според мен една сериозна група от националния състав е готова да се качи на стълбичката и да се окичи с медали в резултат на всичките години опит и положен труд. Благодарна съм, че имам възможността да тренирам със световни шампиони и шампионки, не всеки има тази възможност. Аз вярвам във всички тях и знам, че ще успеят отново да вдигнат българската публика на крака. Знам, че тези дни ще слушам химна и нямам търпение. Пожелавам успех на всички!

6. Какво предстои за теб в бъдеще?
След световното първенство ще наблегна на ученето, защото доста го изоставих през месеците подготовка. Предстои ми трудна година изпити, кандидатстване и бал. Надявам се да успея да съчетая спорта и училището, за да продължа участието си по големи първенства с националния ни отбор по самбо.
7. Какво ще пожелаеш на читателите на Boec.BG?
На читателтие на Boec.BG бих искала да пожелая много здраве и успех във всяко едно начинание. Специални благодарности за подкрепата и вниманието, което отделят на българският спорт и по-специално бойните спортове. Продължавайте да го правите, имаме нужда от подкрепата ви, защото българският спорт е едно от малките неща с които можем да се похвалим в наши дни и не трябва да го губим. България има много бойци и именно на Boec.BG може да следите развитието им и да се радвате на успехите им. Благодаря за отделеното време и ще се видим в зала „Арена Армеец“. Заповядайте 🙂

Нека да пожелаем успех на Изабел и на всичките и съотборници!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.