Начало Самбо и бойно самбо Самбисти ще носят огъня на Европейските игри

Самбисти ще носят огъня на Европейските игри

Самбисти ще носят огъня на Европейските игри
0

Церемонията по запалването на огъня на II Европейски игри се състоя в петък в Рим. По този начин започна обратното отброяване до началото на „игрите на мира“. Целият график и маршрут на символичния пламък вече е ясен.

В Беларус двама самбисти ще имат огромната чест да поемат щафетата.

На 29 май Дария Павленкова ще участва в обиколката до град Орша. На 13 юни многократният шампион Александър Стрелчонок пък ще протича дистанцията до Жодино с факела в ръка.

Последната част от пътя на огъня завършва на 21 юни в „Стадион Динамо“ в Минск, където ще бъдат открити Европейските игри.

Престижният международен турнир по самбо е част от програмата и ще се проведе на 22-23 юни. Бойците ще се състезават за 18 комплекта медали – по 9 категории при мъжете и жените.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.