Начало Самбо и бойно самбо Самбото продължава да се развива в Мавриций

Самбото продължава да се развива в Мавриций

Самбото продължава да се развива в Мавриций
0

Общо 6 региона на Мавриций бяха представени на 7-то Национално първенство по самбо. Спортът продължава да се развива и в тази държава, както и по цял свят.

Над 30 самбисти премериха сили на шампионата. Президентът на местната федерация – Парсад Балкисон, поощри атлетите:

„Радвам се, че самбото се развива у нас. В близкото бъдеще планираме да организираме много по-големи състезания. В момента дори се подготвя едно такова“, загатна силният човек.

„Уверен съм, че Мавриций ще има свои достойни представители на международната сцена с новата ни програма за развитие на таланти“, допълни той.

Местните състезатели ще участват на Африканското първенство в Мароко през юни. Парсад е уверен в успеха на своите възпитаници в Казабланка, където те отиват за медали.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.