Начало Самбо и бойно самбо Шампионката Оряшкова и националите се прибраха в България

Шампионката Оряшкова и националите се прибраха в България

Шампионката Оряшкова и националите се прибраха в България
0

Българските самбисти стъпиха на родна земя след завършилото през миналата седмица Европейско първенство в Минск (Беларус), на което спечелиха шест медала. Мария Оряшкова донесе единственото злато на родината ни, след като стъпи на европейскя връх в категория до 80 кг за осми път в своята кариера. На летище “София” днес талантливата ни спортистка беше посрещната най-напред от по-големия си брат, като двамата побързаха да си направят селфи преди журналистите да атакуват Оряшкова за интервюта.

Другите, които извоюваха медали за България в Минск, бяха Ашот Мартиросян (сребро в кат. до 74 кг в спортното самбо), Михаил Николов (бронз в кат. до 74 кг в бойното самбо), Иван Цветанов (бронз в кат. до 68 кг в бойното самбо), Цветелина Цветанова (бронз в кат. до 48 кг) и Магдалена Върбанова (бронз в кат. до 52 кг).

Групата ни беше посрещната по шампионски от треньорката Красимира Томова, от най-добрия ни джудист в кат. до 81 кг Ивайло Иванов, Борис Борисов и др. от родните ни състезатели по джудо и самбо.