Начало Самбо и бойно самбо Три медала за България от Европейското по самбо

Три медала за България от Европейското по самбо

Три медала за България от Европейското по самбо
0

Трима български състезатели стигнаха до медалите в първия ден от Европейското първенство за по Самбо и Бойно Самбо, което се провежда в Нови Сад, Сърбия.

С два бронзови и един сребърен медал се окичиха трима наши национали при юношите от общо 13 български самбисти, които взеха участие в първия ден на турнира. В категория над 80 килограма Полина Колева игра на финал, но за съжаление там отстъпи пред Олесия Ткаченко.

Анна Стоева стигна до бронза при 64-килограмовите, а единственият ни представител от при юношите, който стигна до медалите бе Димитър Малев в категория до 88 килограма. За съжаление, имахме трима състезатели, които останаха на крачка от медалите – Ани Атанасова, Атанас Черкесов и Марио Маринов.

Днес ще се изиграят и срещите в стил Самбо при мъжете и жените, където имаме деветима участници. Жребият им можете да видите тук. Шампионатът на Стария континент ще продължи до неделя (18.09). Самбисти от 24 държави ще вземат участие в схватките в Сърбия

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".