Начало Самбо и бойно самбо Хлопетски: Меси и Роналдо на самбото идват за Балтийската купа

Хлопетски: Меси и Роналдо на самбото идват за Балтийската купа

Хлопетски: Меси и Роналдо на самбото идват за Балтийската купа
0

Днес в Калининград започна Купата на Балтийските държави по самбо. Това е един от най-престижните международни турнири, а тази година се очаква конкуренцията да е по-силна от предишните издания.

Един от организаторите на състезанието – Александър Хлопетски, даде интервю за сайта на Международната федерация по самбо (FIAS):

„Очакваме много сериозен интерес. Тук ще дойдат истински звезди на световното самбо. Можем спокойно да ги сравним с Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар – техните самбо версии! Това са най-силните състезатели на своите страни. По време на Световното първенство само по един представител от категория се допуска, но тук участват по 5-6 атлети от всеки клас“, започна синът на легендарния Анатоли Хлопетски.

„Баща ми научи мен и брат ми да бъдем хора. Независимо какво се случва – да останем такива. Винаги трябва да вършим добрини. Даваше ни този пример: „представете си 2 ябълки, една голама и една малка. Коя от тях ще оставите за себе си и коя ще дадете на вашия приятел? Татко винаги ни казваше, че по-голямата е за ближния. Този негов завет следваме“, признава Александър.

Организаторите поканиха всички фенове на самбото на тазгодишното издание. Очаква ни вълнуващ турнир.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.