Начало Киокушин България с трима финалисти на Европейското по киокушин във Варна

България с трима финалисти на Европейското по киокушин във Варна

България с трима финалисти на Европейското по киокушин във Варна
0

България има трима финалисти на Европейското първенство по карате киокушин за мъже, жени и ветерани, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатор на шампионата е Световния киокушин съюз (KWU), а домакин Българската карате киокушин федерация (БККФ).

Дилян Николов победи съперника си Ромуалдас Ауга от Литва в категория за мъже до 60 кг и ще се състезава за шампионска титла със Серго Мовесиян от Грузия. Димитър Димитров (кат. 75 кг) също надделя над противника си от Беларус и продължава към финалите. Кристиян Дойчев бе изключително убедителен срещу Юстинас Квиетка от Литва и продължи след единодушно съдийско решение при 85-килограмовите. Много оспорвана бе срещата на брат му – Георги Дойчев, който се изправи срещу румънецът Каталин Мокану. Битката между двамата бе много здрава и дори получиха по едно наказание за опасни удари. Победителят бе решен, след като съдиите на два пъти даваха равенство и допълнителни минути. За съжаление крайният успех бе присъден на румънецът с единодушно решение. Поражения претърпяха още Стилиян Петков,  Иван Команов, Георги Иванов и Христо Георгиев.

И двете ни представителки при дамите – Красимира Мирева и Любомира Николова, не успяха да стигнат до финал, след като отстъпиха в полуфиналните си двубои.

 

Резултати на българските национали от 2-ото Европейско първенство по карате киокушин за мъже, жени и ветерани.

Мъже:

60 кг: Дилиян Николов  – Ромуалдас Ауга (Литва)

65 кг: Стилиян Петков – Артур Арушанян (Армения)

70 кг: Даниел Кардосо Редондо (Испания) – Иван Команов

75 кг: Андрей Мармиш (Беларус) – Димитър Димитров

80 кг: Георги Дойчев – Каталин Мокану (Румъния)

85 кг: Юстинас Квиетка (Литва) – Кристиян Дойчев 

95 кг: Георги Иванов – Левенте Магяр (Унгария)

над 95 кг: Мате Давид (Унгария) – Христо Георгиев

 

Жени:

60 кг: Инга Микщаите (Литва) – Красимира Мирева

65 кг: Любомира Николова – Марта Лубос (Полша)

 

Забележка: В тъмно са посочени победителите, които продължават към финал

 

Днес от 13.30 часа ще започне и официалната церемония на турнира, която ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта в морската столица всички състезатели, които участват в първенството, ще се подредят рамо до рамо на състезателния терен. Веднага след това, от 14.30 часа, започват финалните битки от Европейското за мъже, жени и ветерани, както и награждаването на новите шампиони.

Финалите може да гледате на живо ТУК.