Начало ТОП Български отбор ще участва на Световното първенство по Кунг-фу

Български отбор ще участва на Световното първенство по Кунг-фу

Български отбор ще участва на Световното първенство по Кунг-фу
0

Български отбор, под ръководството на Стефан Колев, президента на Българската Федерация по Ушу, заминава на 14 ноември 2023 за Тексас, САЩ, където ще се проведе Световното първенство по Ушу /Кунг-фу. Официалният сайт на състезанието е на адрес: https://16thwwc.org. Лайв стрийминг ще може да се наблюдава в официалния YouTube канал на Световната федерация по Ушу: https://www.youtube.com/@iwufwushu.

Световното първенство по Ушу (Кунг-фу) ще се проведе от 14 до 20 ноември 2023 г. в град Fort Worth, Тексас, близо до Далас. Зрителите ще могат да наблюдават изпълненията на най-добрите майстори на бойното изкуство от 80 държави в двете основни дисциплини Таолу и Санда.

Световното първенство по Ушу се провежда на всеки 2 години под егидата на Световната Ушу Федерация IWUF. По време на състезанието се провежда и официалния Конгрес на федерацията. Стефан Колев, в качеството си на президент на българската федерация, е официалният представител на България в Конгреса на IWUF, посветен на развитието на китайското бойно изкуство.