Начало Senshi Богдан Шумаров си заслужи още една европейска титла на WAKO PRO

Богдан Шумаров си заслужи още една европейска титла на WAKO PRO

Богдан Шумаров си заслужи още една европейска титла на WAKO PRO
1

Богдан Шумаров победи неудобния естонец Макел Астур в главното събитие на SENSHI 5! Българинът спечели вакантната европейска титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг. Това беше гвоздеят на професионалната бойна галавечер в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Така възпитаникът на СК „Боил“ печели втори колан на организацията за професионалисти. Шумаров има и европейски пояс на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71,800 кг.

Родната звезда тръгна в атака още от първата секунда. Богдан бързо скъси дистанцията, с което преодоля ръстовото преимущество на Астур. Естонецът се опитваше да контрира. Получи му се в средата на първия рунд, когато вкара коляно и ъперкът в много добра комбинация. Това нарани дясното око на Богдан и му пусна кръв.

Шумаров пласира мощен лоу кик в левия крак като за начало на втората част. Справяше се добре с разликата в ръстта чрез залъгващи движения. Публиката се активизира в средата на рунда и това даде крила на българина. Естонският боец изяде две брутални попадения и това видимо го ядоса. Астур търсеше клинча. Частта без съмнение отива на сметката на Шумаров.

В началото на третия рунд ръстовият състезател се опита да се завърне, а Богдан чрез умели защитни маневри не му позволяваше каквато и да е офанзива. Серия от удари в тялото и ъперкът в главата на естонеца. Астур така и не успя да покаже нещо значимо във втора поредна част.

Микел Астур започна да търси финиширащ удар. Двамата продължиха с размени, а естонецът инкасираше по-тежките удари. Естонският боец ставаше все по-хаотичен. Шумаров пускаше предимно крошета, опитвайки да вкара попадение над гарда на ръстовия съперник, а това е изключително трудно за изпълнение.

Финалният рунд започна с мощен хай кик в главата на Астур. На свой ред той опита няколко удара с коляно, но те не му донесоха търсения резултат. Високият състезател отнесе силни удари от Шумаров в средата на частта. Българинът беше систематичен и константен през цялото време. Съперникът изглеждаше отчаян от кондицията на Богдан в края. Под зоркия поглед на съдията Красимир Димов боецът на „Боил“ довърши срещата в стил, пращайки Астур в нокдаун. Там той чу финалния гонг.

Решението на съдиите беше очаквано – победа за Шумаров. За да бъде напълно готов за предизвикателството той проведе подготовка при кикбокс звездата Артур Кишенко в Испания.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.