Начало Джудо Джудистите на „Шун Джудо“ с титлата при мъжете

Джудистите на „Шун Джудо“ с титлата при мъжете

Джудистите на „Шун Джудо“ с титлата при мъжете
0

В столична битка се превърна финалът при мъжете от Държавното отборно първенство по джудо, което се проведе в зала „Асарел Арена“ в Панагюрище. На татамито излязоха общо 185 състезатели, като при мъжете стартираха 15 отбора с 123-има състезатели, а при жените 10 тима с 62 състезателки.

При мъжете до финал стигнаха „Шун Джудо“ и „Локомотив“ (София), като победата отиде при първите с 4:3. В състава на шампионите бе младият ни талант Марк Христов, който само преди седмица спечели първия си медал от голямо първенство – бронз от турнира Гран при в Загреб.

Много оспорвана бе битката за бронза, която противопостави ЦСКА и пазарджишският „Кодокан“. Двата тима се впуснаха в маратонска битка, която продължи близо час. Здравите сблъсъци, които предложиха състезателите на двата тима, приключиха с триумф на „червените“ с 5:2. Тази среща бе и най-дългата за цялото първенство.

С другия бронз при мъжете си тръгна тимът на „Левски“, наложил се с 5:2 над „Биоком“ (Сливен).

При жените на финала се срещнаха два “червени” тима. Шампионки станаха джудистките от ЦСКА (София) след успех с 5:2 над противничките си от ЦСКА. Бронзът заслужиха пернишкият „Кракра“ и „Локомотив“ (София).

Оспорваните срещи в зала „Асарел Арена“ изгледа настоящият европейски шампион в тежка категория Тома Никифоров, който се състезава за Белгия, и често тренира с нашите национали.

Снимки: БФ ДЖУДО/LАP.BG

Националът на Белгия и европейска звезда Тома Никифоров проследи битките.