Начало Киокушин Енергията и желанието за развитие надвиват умората на лагера на KWU в Камчия

Енергията и желанието за развитие надвиват умората на лагера на KWU в Камчия

Енергията и желанието за развитие надвиват умората на лагера на KWU в Камчия
0

По подобаващ начин е на път да завърши лагера на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз (KWU) в Камчия. На едно от последните занимания от най-голямото събитие в света на киокушин за годината видяхме много желание и талант и също толкова енергия, колкото и в първата тренировка.

Днес президентът на Международната федерация по карате (IFK) Шихан Дейвид Питхол се ангажира с групата на бойците с черните колани. В редиците му имаше много доказани имена в бойните спортове сред които шампионът на веригата SENSHI Сергей Браун, трикратната световна шампионка Емма Макуел, трикратният световен шампион Артур Арушанян и други. Последният също помогна в ръководенето на тренировката. Машината за нокаути от Армения показа част от арсенала си и заплени всички в залата с атрактивния му стил. Той демонстрира техниките си заедно с Шихан Анджей Древняк, член на Управителния съвет на KWU.

Представителите на Япония на лагера, многократния шампион на родината му и световен шампион на KWU Юсуке Фуджи и сребърния медалист от световно първенство на KWU Джо Мияхара, отново се ангажираха с детските групи, като им показаха много упражнения, с които могат да развият баланса си още в ранна възраст и така да могат да изпълняват по-добре техниките за ритници.

Тийнейджърите бяха впрегнати от чешката бойна звезда Ян Сокуп, който им показа базови комбинации с ръце и няколко различни начини те да бъдат изпълнявани. Той разви координацията между ръце и крака на участниците с интересни упражнения. Сокуп работеше в екип с главния секретар на KWU Шихан Александр Пичкунов.

Тренировката се проведе на закрито, тъй като на открития терен в СОК „Камчия“ се провежда изпит за повишаване на степен в карате киокушин.

На шестнайстия пореден лагер на KWU и БККФ участваха 1039 бойци от 39 държави.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".