Начало Сумо Иван Благоев: Проблемите със здравето ни карат да се замислим за важните неща в живота (ВИДЕО)

Иван Благоев: Проблемите със здравето ни карат да се замислим за важните неща в живота (ВИДЕО)

Иван Благоев: Проблемите със здравето ни карат да се замислим за важните неща в живота (ВИДЕО)
0

Иван Благоев се превърна в носителя на трофея „Ярка победа“ от Българската асоциация на бойните спортове по време на церемонията за годишните награди „Златен пояс“. Той изпраща една трудна година, изпълнена със здравословни проблеми, но и с последвали успехи в сумото. Той се нареди сред най-добрите състезатели в Европа и това автоматично го превърна в една от най-ярките фигури в българския спорт. Той даде първото си интервю след отличието за Boec.bg.

Ако трябва да съм реалист, трябва да съм много доволен, че съм преди всичко жив и съм тук. Реално погледнато, от състезателната година очаквах много повече, но предвид здравословните ми проблеми съм доволен от това, което постигнах“, каза Благоев.

Травмите са неизменна част от професионалния спорт и затова е от особено значение как всеки един атлет приема удара и продължава след него.

Когато имаш проблеми със здравето, тогава си даваш ясна равносметка за важните неща в живота. Определено се радвам, когато преборя една подобна травма и съм мотивиран, за да бъда по-добър от предната година“, допълни един от най-добрите ни сумисти.

Той разкрива, че някои от най-силните му състезания са преминали с контузия, защото това го кара да се концентрира на 100% на бойната сцена.

Съотборниците му също са изиграли важна роля в процеса по възстановяване, защото са били неотлъчно до него през цялото това време.