Начало Киокушин Иван Иванов: В киокушина са нужни време, търпение и упоритост, а не мотивация (ВИДЕО)

Иван Иванов: В киокушина са нужни време, търпение и упоритост, а не мотивация (ВИДЕО)

Иван Иванов: В киокушина са нужни време, търпение и упоритост, а не мотивация (ВИДЕО)
0

Носителят на тазгодишния „Златен пояс“ за „Вярност на традициите“ – Иван Иванов, сподели първите си думи след церемонията на Националната асоциация на бойните спортове пред камерата на Boec.bg. Напълно очаквано той сподели философията на киокушина, като мантра за своите постижения в треньорската професия, за да докаже, че в неговата общност хората живеят по едни по-различни правила от тези на обикновения човек.

Първата ми мисъл беше, че не съм достоен да застана до такива имена, като шихан Асен Асенов, като Стоян Саладинов. Разбира се, това предизвика у мен голяма благодарност към хората от Българската карате киокушин федерация и Националната асоциация на бойните спортове, че са забелязали и оценяват усилията ми през тези години“, бяха първите му думи.

Иван Иванов коментира още начина, по който възпитава своите ученици и какви са първите му контакти с подрастващите и техните родители, когато дойдат в залата за пръв път.

Още в самото начало, когато дойде някой малък боец, който иска да се запише, да тренира, и на него, и на родителите му най-напред обяснявам, че, ако търсят бързи резултати, значи са сбъркали мястото. Просто това е невъзможно. Ако се надяват на това, което гледам по филмите или по видеоигрите, това няма как да се случи. Обяснявам, че въобще постиженията в нашето бойно изкуство се нуждаят от време, търпение и упоритост, а не от мотивация“, каза още носителят на наградата „Вярност на традициите“.

Неговият успех се крепи на това, че сам е решил да предаде на следващото поколение каратеки това, което сенсейте някога са възпитали у самия него, а именно да му вменят чувството за смиреност. Пътят, по който човек минава, за да постигне целите си, винаги е по-важен от крайния резултат, защото именно в този процес се изгражда характера на всеки един човек.