Начало Джудо Лагер с над 350 джудисти закри „Топалов оупън“

Лагер с над 350 джудисти закри „Топалов оупън“

Лагер с над 350 джудисти закри „Топалов оупън“
0

Повече от 350 джудисти  от 11 държави се включиха в тридневния лагер, с който бе закрит турнира „Топалов оупън“ в Панагюрище.

На тепиха в „Асарел Арена“ имаше представители от Словения, Словакия, Молдова, Гърция, Израел, Италия, Румъния, Полша, Северна Македония, Чехия и България. 

В заниманията се включи и бронзовият олимпийски медалист Георги Георгиев , който е селекционер на националния ни тим. 

В сбора участие взеха също нашите състезатели, които ще преследват отличията на европейското за кадети в София следващата седмица. Тимът е воден от Топалов и Денислав Златанов.

В 8-то издание на турнира, завършил преди дни, за медалите спориха близо 1000 състезатели от 50 клуба. 

При момчетата отборът на ЦСКА стана първи в класирането по медали с 4 титли, два сребърни и 6 бронзови медала, втори е италианският „Атлетико“ с актив 4-0-3.  Трети е „Топалов“ с 3 титли и два сребърни медала. 

При момичетата на върха с най-много отличия приключиха италианките от „Атлетико“ с 5-1-1. Втори е тимът от Анкара с 3-4-4, а трети – столичният „Илинден“ с 2-3-2. 

Като домакин клуб „Топалов“ преотстъпи отборната си награда на тима с най-много представители, а именно „Илинден“, който дойде с 43-има джудисти. Гостите си тръгаха със спортни уреди на фирма „Суплес“. 

Схватките бяха на шест татамита, в надпреварата сили мериха състезатели от 21 държави на възраст от 6 до 18 г.

Призьорите във всяка категория също си тръгнаха с предметни награди от „Born winner“. Специални награди пък имаше за двама шампиони, които са и №1 на Балканите  – Мария Черкелиева („Хаджи Димитър“, Сливен, над 70 кг) и Цветелин Мартинов (ЦСКА, 50 кг), които получиха вауечер „уикенд за двама“ от хотелски комплекс „Старосел“.

А приз от фирмата за спортна екипировка SLS получи Самуил Стефанов. Състезателят на „Топалов“ стана безапелационно първи в категория до 55 кг до 18 г. 

„Този година не успяхме да прехвълим бройката от 1000 състезатели, защото някои от традиционните участници не дойдоха поради различни причини – заяви Костадин Топалов, главен организатор. – Но за сметка на това, турнирът бе много по-оспорван, нивото на схватките бе доста по-високо. За първи път имахме представители от САЩ и Белгия. Географията на турнира се разширява, много от делегациите ни обещаха догодина да дойдат с по-големи отбори, което много ни радва. Нашият турнир вече е марка, разпознаваем и онези, които вече са дошли веднъж, водят след себе си и други отбори на следващата година. „