Начало Джудо Боян Йотов остана девети на Европейското по джудо за кадети

Боян Йотов остана девети на Европейското по джудо за кадети

Боян Йотов остана девети на Европейското по джудо за кадети
0

Без медал приключи българското участие на Eвропейското първенство по джудо за кадети, което се провежда в Рига (Латвия). В шампионата, който приключва днес, участват 393 състезатеали от 37 държави. България бе представена от двама национали – Боян Йотов и Снежана Граматикова.

Родната джудо надежда Боян Йотов стигна до репешажите в категория до 66 кг. Българинът постигна две победи – над естонеца Саад Дикаджев с вадзари и словенеца Тобиас Фурст след златна точка с вадзари в продължението (ВИДЕО ОТ МАЧА). На четвъртфиналите обаче Йотов бе спрян от сърбина Алекса Бубало (ВИДЕО), отново вадзари в продължението. От същия съперник Боян претърпя поражение и на Европейската купа в Букурещ през месец юли, като битката тогава също приключи в продължението.

В репешажите Йотов не успя срещу представителя на домакините Александру Потапович – ипон и в крайното класиране остана девети. В категория на нашия джудист стартираха 35 състезатели.

Другата ни представител на шампионата – Снежана Граматикова загуби от латвийката Антра Музика още при първото си излизане на татамито в категория до 57 кг.

Снимки: Костадин Андонов