Начало Бокс Дейвид Хей поиска мач с Ленъкс Люис
0

Дейвид Хей поиска мач с Ленъкс Люис

Дейвид Хей поиска мач с Ленъкс Люис
0

Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Дейвид Хей поиска мач с легендата Ленъкс Люис. Той заяви, че за него ще бъде удоволствие да подели ринга с последния абсолютен световен шампион в дивизията, който се оттегли преди 20 години.

Хей направи това във връзка със собственото си завръщане за демонстративния двубой с Джо Фурние. Двамата ще се боксират на 11 септември, а “Хеймейкър” вече планира и следващите си действия по отношение боксовите изяви.

Трябва да призная, че ако този мач премине добре и здравословно се чувствам както трябва, то с удоволствие ще участвам в още такива двубои. Много бих искал да поделя ринга с Ленъкс Люис. Винаги съм му подражавал и той бе мой идол”, коментира Хей.

55-годишният Люис от доста време е спряган за мач с Майк Тайсън. До момента обаче така и не се е стигнало до подписване на договор в тази посока. Легендата вече сподели, че би се върнал за демонстративни мачове, но без конкретика кога и срещу кого.

Това подклажда надеждата на Хей, че той би могъл да бъде един от евентуалните съперници на Ленъкс.При всички положения няма да устоя на една такава опция. За мен Люис е най-великият британски боксьор за всички времена и един от най-големите изобщо в световната история”, каза още Хей.

За последно Хей загуби от Тони Белю, след което се оттегли от ринга поради серия от травми twitter.com