Начало Бокс Операция на коляното стопира плановете на Анди Руис
0

Операция на коляното стопира плановете на Анди Руис

Операция на коляното стопира плановете на Анди Руис
0

Голямото завръщане на Анди Руис-мл. с мач за световна титла изглежда ще се отложи поне за следващата година. Това стана факт, след като бившият световен шампион е претърпял операция на дясното коляно. Американецът с мексикански корени се е подложил на интервенцията във вторник в Гуадалахара, а за това информира неговият баща пред ESPN.

При това положение Руис-младши се очаква да се върне най-рано на ринга през декември. При всички положения той ще изиграе един или два по-леки мача, с които да види какво е състоянието му, преди отново да погледне към най-голямата сцена.

По думите на Анди-старши, неговият син е боксирал с въпросната травма вече три години. Последният му мач бе на 1 май срещу Крис Ареола, когато Руис постигна успех по точки, но определено не впечатли с цялостното си представяне.

„В последно време Анди имаше сериозни болки и проблеми с цялостното си придвижване. Той вземаше болкоуспокояващи, за да се справя с травмата, но нямаше как да продължи да го прави и да търси завръщане на голямата сцена. Преценихме, че сега е подходящ момент Анди да се подложи на артроскопия”, информира Руис-старши.

При това положение планираният мач с Чарлз Мартин, който трябваше и да е елиминационен за претендент №1 на IBF, се отлага. Двамата почти се бяха разбрали за битка през октомври.