Начало Бокс Готвят битка между Анди Руис и Чарлз Мартин
0

Готвят битка между Анди Руис и Чарлз Мартин

Готвят битка между Анди Руис и Чарлз Мартин
0

Бившият световен шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Анди Руис-младши (34-2) е на прага да проведе втори мач до края на годината. „Унищожителят” вече е в заключителни преговори за битка на боксовия ринг с друг носител на пояси в тежка категория – Чарлз Мартин (28-2-1). Според информация на ESPN двамата вече са се разбрали за детайлите на контракта, а сблъсъкът трябва да се проведе през октомври.

Анди Руис-мл. отчаяно се опитва да си върне позициите на професионалната сцена. След поражението от Антъни Джошуа (24-1) в края на 2019 година, той успя да изиграе само един мач. Преди 3 месеца бившият вече шампион победи Крис Ареола (38-7-1) в 12 рунда, но не убеди особено с представянето си.

От своя страна „Принц Чарлз” също търси вариант как да получи нов мач за световна титла. Той бе шампион на IBF през 2016-а, но бързо загуби титлата, без да направи нито една защита, след поражение от Джошуа. За последно американецът боксира с Джералд Уошингтън през февруари миналата година и спечели с нокаут в шестия рунд.

Тепърва предстои да стане ясно дали преговорите между Руис и Мартин ще стигнат до успех. Знае се, че „Унищожителят” води разговори и с още имена, които могат да застанат срещу него по пътя към изкачването му в световната ранглиста. Все още обаче няма подписан договор с нито едно от тях.