Начало Бокс Начертаха пътя на внука на Мохамед Али
0

Начертаха пътя на внука на Мохамед Али

Начертаха пътя на внука на Мохамед Али
0

Внукът на една от най-големите легенди в световния спорт Мохамед Али – Нико Али Уолш вече е наясно с програмата си до края на годината. Той дебютира на професионалния ринг с победа още в първия рунд срещу Джордан Уийкс в мач в средна категория. Корените на 21-годишния младок направиха така, че той да привлече огромно внимание върху себе си.

И сега всяка следваща стъпка на Нико Али вече ще се следи под лупа. От агенцията на “Топ Ранк” обявиха датите, на които той трябва да се качи отново на ринга до край на годината. Първата е 23 октомври в Атланта, след което ще изиграе третия си мач на 11 декември в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Случайно или не, но на същата дата преди 40 години неговият дядо Мохамед Али изигра последния си мач в любимия спорт срещу Тревор Бърбик.

На този етап е трудно да се предвиди как ще се развие кариерата на Нико Али Уолш. Легенди като Джордж Форман и Лари Холмс вече предричат бляскав път на талантливия боксьор. Остава да разберем дали той ще успее най-вече да се справи с огромното напрежение, което ще съпътства всеки следващ двубой, на фона на името, което трябва да брани.