Начало Бокс Франк Уорън не сложи Тайсън в Топ 10 за всички времена
0

Франк Уорън не сложи Тайсън в Топ 10 за всички времена

Франк Уорън не сложи Тайсън в Топ 10 за всички времена
0

Култовият промоутър Франк Уорън не вижда боксовата легенда Майк Тайсън като един от най-добрите 10 в тежката категория за всички времена.

Макар “Железния Майк” да е считан от мнозина за №1 в историята, изобщо, Уоърн далеч не е съгласен, като обясни мнението си. Промоутърът заяви, че имена като Мохамед Али, Джо Фрейзър и Джордж Форман с лекота биха се справили с Тайсън, ако се бяха срещнали с него в разцвета на силите си.

youtube.com

“Майк Тайсън, когато беше млад и навлизаше в бокса, беше интересен. Малко като Даниел Дюбоа, успя да хване общественото внимание и въображение с унищожителния си стил. Спечели световната титла и всички говореха за него. За мен, той беше един от най-обещаващите млади боксьори в тежка категория. Но сгреши много извън ринга, наркотици, алкохол, отиде в затвора. За мен просто той не се справи. Като млад беше много, много обещаващ и винаги човек се сеща за определени негови мачове. Но дали щеше да победи Али, дори и в най-добрата си форма. Нямаше да бие Сони Линстън, Лари Холмс, Али, дори Джо Фрейзър и със сигурност – Джордж Форман”, каза Уорън.