Начало Бокс Как Майк Тайсън отмъсти за Мохамед Али (ВИДЕО)
0

Как Майк Тайсън отмъсти за Мохамед Али (ВИДЕО)

Как Майк Тайсън отмъсти за Мохамед Али (ВИДЕО)
0

През 1980 година легендата на бокса Мохамед Али вече е застаряващ и краят на кариерата му наближава. На 2 октомври той се изправя срещу Лари Холмс в мач за световната титла. Мохамед Али губи срещата, а в публиката тогава е 14-годишният Майк Тайсън.

Младият боксьор е заведен на двубоя от своя треньор Къс Д’Амато и преживява много тежко загубата на своя идол. Още след последния гонг Тайсън се обръща към своя треньор и се кълне, че ще отмъсти на Лари Холмс.

„Къс много силно искаше да го победя. Бях обиден от начина, по който победи Али. На връщане към Катскил никой не каза и дума в колата. Всички бяхме много разстроени. На следващата сутрин Къс се обади на Мохамед Али и му каза „Тук имам едно младо чернокожо хлапе, което ще бъде световен шампион някой ден и искам да говориш с него„“, разказва Тайсън.

„Взех слушалката и му казах: „Когато порасна, ще се бия с Холмс и ще отмъстя за теб“.

Седем години по-късно Тайсън се среща с Холмс, а Мохамед Али е поканен за гост в ъгъла на Тайсън. Легендарният боксьор прошепва в ухото на Майк: „Не забравяй какво ми обеща! Отмъсти за мен!„.

Тайсън буквално размазва Холмс. Праща го три пъти в нокдаун в четвърти рунд и слага край на двубоя. Така успява да защити титлата си и да изпълни обещанието си към Мохамед Али.

Голямата болка на Тайсън е, че треньорът му Къс Д`Амато вече не е между живите и не успява да стане свидетел на това изпълнено обещание. Човекът, осиновил Тайсън, умира година преди Майк да стане най-младият шампион в тежка категория на едва 20 г.

„Исках да бъда велик шампион, да се бия, да нокаутирам противниците си. Идвам отникъде, човек с моя произход и моите родители – майка ми беше проститутка, а баща ми – сводник. Срещнах Къс Д`Амато ме заведе на места, на които не съм си и мечтал да отида. Всичко, което Къс ми каза, се сбъдна – това, че ще бъда световен шампион и че никой никога няма да ме забрави“, разказва Тайсън.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.