Начало Бокс Тайсън обяви мач с Ленъкс Люис!
0

Тайсън обяви мач с Ленъкс Люис!

Тайсън обяви мач с Ленъкс Люис!
0

Майк Тайсън ще се изправи срещу Ленъкс Люис през септември. Новината бе обявена от самия Майк, като все още няма подробности относно мястото и конкретната дата, на която трябва да се състои срещата. Пред камерата на TMZ Железния бе попитан срещу кого ще се боксира, след като двубоят с Ивендър Холифийлд пропадна. А отговорът бе кратък и ясен – „Ленъкс Люис“.

Ако този мач наистина се потвърди, това ще бъде втората среща на Тайсън, откакто обяви, че се връща на ринга за серия от благотворителни инициативи. Първата бе срещу Рой Джоунс-младши на 20 ноември миналата година. В нея Железния показа отлична кондиция и макар тя да приключи наравно, определено бе по-добрия от двамата бивши световни шампиони.

Без победител в мача между Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши (ВИДЕО)

Самият Ленъкс сподели през февруари, че е готов да се качи на ринга срещу Тайсън, стига публиката да има интерес към такъв двубой. Британецът е последният абсолютен световен шампион в тежка категория, който притежаваше всички значими пояси. Това би бил втори мач между двамата, след далечната вече 2002 година, когато Люис нокаутира Майк в осмия рунд. Ленъкс приключи кариерата си с актив от 41 победи, 2 поражения и един равен, докато Тайсън се оттегли от професионалния ринг при 50 успеха и 6 загуби.

При всички положения такъв двубой ще предизвика сериозен интерес и ще генерира огромни приходи, особено в САЩ. Железния вече обяви, че ще дари своята част от хонорарите за благотворителност.