Начало Джудо Майстори по бойни изкуства със съвети към националния тим по джудо за глухи

Майстори по бойни изкуства със съвети към националния тим по джудо за глухи

Майстори по бойни изкуства със съвети към националния тим по джудо за глухи
0

Специална и нетрадиционна тренировка повдигна духа на националите от българския отбор по джудо за глухи в навечерието на Световното първенство. Състезателите, които ще представят страната ни на шампионата на планетата за глухи в Париж (27-30 октомври), имаха удоволствието да почерпят знания и опит от няколко майстори на бойните изкуства.

В ролята на гост-лектори влязоха бившите ММА бойци и настоящи инструктори по бразилско джу джицу и граплинг Любомир Геджев и Велко Гюров. Те направиха кратък семинар пред националите по покана на техния селекционер Калоян Колев. Това се случи точно 10 дни преди старта на световното. Заниманието се проведе в залата (доджото) на националния тим по джудо за глухи, като темата бе основните стъпки в бразилското джу джицу.

Джудистите проявиха голям интерес към показваните техники и с огромен интерес изслушваха съветите на специалистите. В края на практиката гостите получиха символични подаръци от своя домакин, а всички си дадоха обещание съвместните тренировки да продължат.

Геджев е майстор на бразилското джу джицу, черен колан (3-ти дан) и основател на собствена академия в София. Той има 10-годишна практика в Абу Даби (ОАЕ) като технически ръководител на 400 професионални инструктори. Бивш ММА състезател и шампион от веригата WFC, организатор на множество събития по ММА, граплинг и BJJ на няколко континента.

Велко Гюров е бивш професионален състезател по ММА, а от 11 години се занимава с бразилско джу джицу и граплинг, участник и медалист от редица състезания в България и цяла Европа, включително най-големите вериги IBJJF, AJP, ADCC. В последните три години е кондиционен треньор, участващ в подготовката на едни от най-изявените ММА бойци у нас.

Повече за подготовката и надеждите за Световното първенство по джудо за глухи очаквайте в предаването „BOEC.BG“ по телевизия Bulgaria ON AIR на 24-ти октомври.