Начало Джудо Мениджърът на националния отбор по джудо Ален Шмит: Все още правим твърде много тактически грешки

Мениджърът на националния отбор по джудо Ален Шмит: Все още правим твърде много тактически грешки

Мениджърът на националния отбор по джудо Ален Шмит: Все още правим твърде много тактически грешки
0

„В определени категории имаме ниво, за да продължим в състезанието и да стигнем до медал, но все още правим твърде много тактически грешки“. Това заяви мениджърът на националния отбор Ален Шмит след Световното първенство по джудо в Доха.

„В други сме далеч от това ниво. Но всекидневната работа и натрупаният опит са единственият начин да преодолеем тези разлика през следващите години. А това, което сме като екип бих описал така: малко повече трябва да повярваме в себе си, а не бъдем толкова „срамежливи“ като много „спокойното море“, за да можем да видим вълните и да пометем конкуренцията“, добави френският специалист.

На шампионата в Доха джудистите не успяха да стигнат до отличия, като лидерите Ивайло Иванов, Марк Христов и Янислав Герчев загубиха много оспорвани битки и отпаднаха. По време на първенството Иванов получи болки от стара травма, контузия сполетя и Борис Георгиев. И двамата в момента минават рехабилитации.

Следващият старт за националите ще бъде Гран при в Линц (Австрия) от 25 до 27 май. България ще бъде с петима състезатели – Янислав Герчев (66 килограма), дебютанът Валентин Бонев (73 кг), Георги Граматиков (81 кг), Габриела Димитрова (52 кг) и Лидия Брънчева (70 кг).

За турнира са заявени 474 джудисти от 71 държави.

тагове: