Начало Киокушин Международната карате федерация избра новия си президент

Международната карате федерация избра новия си президент

Международната карате федерация избра новия си президент
0

Новата 2021-ва година донесе и нова президент начело на Международната карате федерация.

Днес, 14-ти януари, официално бе обявено встъпването в длъжност на Шихан Дейвид Пиктхол. Назначаването на британеца бе официализирано с писмо на бившия президент на федерацията – Ханши Стив Арнейл (10 дан).

Решението е взето още в началото на този месец и е одобрено от Борда на директорите на IFK и от държавните представителите на федерацията. Ханши Арнейл ще запази мястото си в Борда на директорите и статута си на основател на федерацията.

За мен бе истинска чест да бъда начело на една Световна организация, която порасна толкова много и прие толкова различни членове през годините. Работата, която положихме, за да обединим киокушин каратето е била и ще бъде важна част от от бъдещето на федерацията„, заявява бившият вече ръководител Ханши Арнейл.

Шихан Лиам Кевени, Ханши Стив Арнейл и Шихан Дейвид Пиктхол

 

Шихан Дейвид Пиктхол стартира кариерата си в карате киокушин през 1976 г. в Кроули, Великобритания. Той е представлявал страната си на редица интернационални кумите и ката състезания. Участвал е в 5-то Открито световно първенство по киокушин през 1991 г. и е златен медалист от първенства в Европа и Япония.

Смирен съм от единодушната подкрепа, която получих от различните държавни представители на IFK. За мен е чест да наследя Ханши Стив Арнейл като президент на Международната карате федерация„, сподели в официално писмо Шихан Пиктхол.

Шихан Пиктхол бе избран за вицепрезидент на IFK през 2013 г., като също така е член на изпълнителните комитети на Британската карате киокушин федерация и на Световния киокушин съвет (KWU).

От днес задълженията на вицепрезидент на IFK ще изпълнява Шихан Лиам Кевени (7 дан), който е един от съоснователите на Международната карате федерация през 1991 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.