Начало Джудо Още четири медала за младите ни джудисти от Европейската купа

Още четири медала за младите ни джудисти от Европейската купа

Още четири медала за младите ни джудисти от Европейската купа
0

Още 4 медала спечелиха младите ни таланти, навръх 3 март, от турнири за Европейската купа по джудо в Сараево.

При младежите и девойките Снежана Граматикова взе титлата при 57-килограмовите след 4 успеха. На финала българката се наложи със златна точка в продължението над Гюлзаде Коркмаз (Турция) за 5,17 мин. Преди това тя победи Йована Дурич (Босна и Херцеговина), после полякинята Джулия Буланда, а на полуфинала се справи и с Ерица Брахимач (Албания).

При 52-килограмовите Деница Георгиева взе бронз. Българката записа победа и загуба, но след това в репешажите постигна две победи със златна точка в продължението. Съпернички ѝ бяха сръбски джудистки. В спор за отличието нашето момиче взе служебна победа, след като противничката й не излезе поради лекарска забрана. Христо Вълков пък остана на крачка от подиума – пети в категория до 81 кг.

В надпреварата участие взеха близо 300 състезатели от 29 държави.

При кадетите в Анталия с титла ликува Надие Жаафар в категория до 70 кг. На финала тя победи европейската шампионка от миналата година и лидерка в световната ранглиста Туана Гуленай с ипон за 27 секунди. Преди това тя спечели в рамките на 2 мин срещу Мария Папайону (Гърция) и Кейти Робакидзе (Грузия). В същата категория Емили Апостолова взе бронз. А Иво Димитров остана пети при 73-килограмовите.

На турнира стартираха 367 млади таланти от 19 страни.