Начало Джудо Иванов и Георгиев излизат за медали на Европейската купа в Прага

Иванов и Георгиев излизат за медали на Европейската купа в Прага

Иванов и Георгиев излизат за медали на Европейската купа в Прага
0

Българските бойци Ивайло Иванов и Борис Георгиев стигнаха до битките за медалите на Европейската купа по джудо, която се провежда в момента в чешката столица Прага.

В категорията до 90 килограма лидерът на националния ни отбор Ивайло Иванов премина през представители Франция, Австрия и Естония и във финална среща ще премери сили със словака Петер Зилка, който е на 71-а позиция в ранглистата на категорията.

В по-високата дивизия медалистът от Голям шлем в Ташкент Борис Георгиев се справи с конкуренцията на джудисти от Румъния и Великобритания, но допусна загуба от 33-ия в ранглистата Даниел Ейк от Швейцария. Въпреки поражението, Георгиев е в битката за бронза. Той ще премери сили с Даниел Хербст от Германия в спор за медал от шампионата на Стария континент.

България изпрати 14 джудисти в Чехия. Вчера състезателят на „Шун Джудо“ Марк Христов завоюва златния медал в категория до 73 килограма.

Битките в Прага можете да наблюдавате на живо тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".