Начало Джудо Националният селекционер на Япония по джудо се оттегля

Националният селекционер на Япония по джудо се оттегля

Националният селекционер на Япония по джудо се оттегля
0

Главният треньор на мъжкия национален отбор по джудо на Япония Косей Иноуе се оттегли от поста си, съобщава официалния уеб сайт на Международната федерация по джудо. Олимпийският шампион при 100-килограмовите от Игрите в Сидни през 2000 г. се разделя с националния отбор на родината си след девет години начело на „самураите“.

Легендарният боец и треньор „предава щафетата“ след изключително представяне на японците на изминалите Олимпийски игри в Токио. Неговите момчета спечелиха пет златни медала.

Вече се знае и кой ще бъде негов заместник – златния медалист от Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и двукратен световен шампион Кейджи Сузуки. Ето какво сподели Сузуки пред ijf.org, след като новината бе официално оповестена.

„Ще направя дълбоко проучване от какво се нуждаят джудоките ни, за да реализират мечтите си. Няма да ги поставям в определени рамки, а ще им дам възможност да използват характера си и уменията, които имат“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".